Вицепрезидентът даде мнение по темата на деня.Буди недоумение фактът, че такива

...
Вицепрезидентът даде мнение по темата на деня.Буди недоумение фактът, че такива
Коментари Харесай

Йотова: Буди недоумение фактът, че научаваме важни новини от чужди посолства

Вицепрезидентът даде мнение по темата на деня.

„ Буди неразбиране фактът, че такива значими вести научаваме от непознати посолства, в тази ситуация – от украинското. “ С тези думи вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова коментира оповестената по-рано през днешния ден информация от украинския дипломат Виталий Москаленко, че в Министерството на външните работи (МВнР) е подадена нота с искане за даване на оръжие, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Мога да приказвам от свое име. Аз не зная още детайлности към тази нота, само че буди неразбиране фактът, че такива значими вести научаваме от непознати посолства, в тази ситуация - от украинското посолство. Питам се по кое време ние като общество, като българи щяхме да научим за новата молба от страна на украинската страна. Ще чакаме способените органи да кажат своето мнение по въпроса, само че желая да напомня на всички, че напълно наскоро - 4 май, Народното събрание взе своето решение. Смятам, че когато министър-председателят се завърна от Украйна, той окончателно сподели, че единствената военна помощ, която България ще даде, това е ремонтът на машините “, разяснява Йотова.

В известие на пресцентъра на Министерство на външните работи през днешния ден бе доказана информацията, обявена от украинския дипломат за подадената нота.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР